یکپارچه بودن سیستم تعمیرات و نگهداری (PMS) با ماژول های انبار، ثبت درخواست ها و مدیریت سفارشات، چه برتری را برای سازمان های دریایی فراهم کرده است؟

یکپارچگی نرم افزار سی مستر و برتری آن نسبت به سایر نرم افزارها

 

در مقالات پیشین در رابطه با سیستم های CMMS و معرفی نمونه ایی کاربردی از این نرم افزار صحبت کرده ایم. همان گونه که گفته شد، افزایش پیچیدگی تجهیزات نیازمند یک برنامه تعمیراتی کارآمد می باشد تا مطمئن شویم که سیستم در ماکزیمم سلامت عملیاتی کار میکند. به منظور غلبه بر این مشکل ارگان های دریایی یک سیستم تعمیراتی برنامه ریزی شده را توسعه دادند که سیستم مدیریت مواد و تعمیرات کشتی نام دارد. این سیستم، شامل یک عامل استاندارد برای برنامه ریزی، زمان بندی، کنترل و اجرای تعمیرات برنامه ریزی شده برای تمامی تجهیزات می باشد. 

 

 

PMS محیطی را بوجود می آورد که بوسیله آن کارهایی از قبیل برنامه ریزی، زمانبندی، کنترل و اجرای تعمیرات برنامه ریزی شده روی تجهیزات پیچیده الکترونیکی، الکتریکی و مکانیکی قابل انجام شود. فعالیت های تعمیراتی که به کمک این سیستم صادر می شوند شامل حداقل احتیاجات برای نگه داشتن تجهیزات در شرایط سالم و عملیاتی می باشند. PMS شامل یک سیستم داده تعمیرات MDS می باشد که برای ثبت اطلاعات مربوط به تجهیزات و نگهداری زمانبندی شده طراحی گردیده است. لازم به ذکر است که فعالیت های تصحیحاتی قابل انجام روی تجهیزات در این قسمت موجود می باشد. قابلیت پردازش داده های الکترونیکی از دیگر توانایی های این سیستم است که به منظور بازیابی اطلاعات ذکر شده برای تحلیل تعمیرات طراحی گردیده است.

از دیگر قابلیت های PMS این است که تست های زمانبندی شده ایی را تدارک میبیند که کارایی تحلیل رفته دستگاه ها را کشف کرده و به جلوگیری از خراب شدن آن ها در طول عملیات های تاکتیکی یاری می رساند. وقتی که یک نقص در دستگاه بوجود می آید، PMS تعمیرات مرحله به مرحله ایی را تدارک می بیند که ابتدا به محدود کردن خطای بوجود آمده و سپس به روش تعمیر می پردازد. بایگانی اسناد تخصصی (که شامل کتابچه راهنمای تمامی تجهیزات می باشد) یکی از قسمت های گسترده PMS میباشد. این کتابچه های راهنما شامل اطلاعات ضروری برای فهم، به کاراندازی و نگهداری تجهیزات می باشند.

 

 

تعمیر و نگهداری موجود در یک مجموعه صنعتی برای مثال یک کشتی به سه دسته تقسیم می شود:

  1. تعمیر و نگهداری در محدوده قابلیت پرسنل کشتی
  2. تعمیر و نگهداری که نیازمند بودن دستیاری غیر از پرسنل کشتی (سطح متوسط) می باشد مثل به مناقصه گذاشتن کار یا حضور شخصی از مراکز پشتیبانی تکنیکی کشتی
  3. تعمیر و نگهداری که نیازمند امکانات موجود در ساحل می باشد (سطح کارگاهی یا گاراژ) مانند تعمیرات انجام گرفته در حوضچه تعمیرات (Dry Dock)

از آن جایی که هدف PMS  اجرای تعمیرات و نگه داری در محدوده های سازمانی یا متوسط (موارد 1 و 2) می باشد، سطح خارجی مانند شماره 3 یا درای داک در دستور کار آن قرار نمی گیرد. آمادگی و سلامت تجهیزات نیازمند تعمیر و نگهداری موثر می باشد. کلید موفقیت به منظور دستیابی به اهداف بالا، یک سیستم سازماندهی شده می باشد که در این سیستم تعمیرات و نگهداری ها به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده باشند که در این صورت می توان از ماکزیمم آمادگی عملیاتی تجهیزات یا به عبارتی کل سیستم عملیاتی اطمینان حاصل کرد.

  اهداف PMS

اهداف اصلی PMS شامل ماکزیمم کردن کارایی عملیاتی تجهیزات و کاهش زوال، زمان و نیروی انسانی و هزینه های تعمیرات می باشد. اگرچه PMS روش ها و منابع مورد نیاز برای به انجام رساندن این اهداف را تدارک می بیند ولی به خودی خود کافی نمی باشد و نیاز هایی مثل نظارت موثر بر پروسه تعمیرات و پرسنل متخصص را پوشش نمی دهد.

ثبت و تدارک بازخورد های به دست آمده از تعمیرات و تجربیات شخصی پرسنل می تواند باعث تشکیل یک تحلیل مدیریتی متداوم برای بهبود روش های تعمیر و نگهداری و مدیریت پرسنل شود. استفاده کامل از روش های برنامه ریزی همراه با همکاری و پذیرش تکنسین ها، سوپر وایزر ها و پرسنل مدیریت باعث ایجاد یک سیستم تعمیر و نگهداری مطمئن و قوی می شود که می تواند به ماکزیمم کارایی و آمادگی سیستم کل کمک کند.

یک نمونه از داده هایی که از صنایع بدست آمده، نشان می دهد که صنایعی که به برنامه های PMS خود متعهد بوده اند از لحاظ آمادگی و سلامت مواد از دیگر صنایع که به برنامه های PMS خود متعهد نبوده اند وضعیت بهتری دارند و همچنین استفاده آن ها از نیروی انسانی و تعمیرات نیز پایین تر بوده است.

 


 

  محتویات اولیه و پایه برنامه PMS

  1. دستورالعمل های جامع برای تعمیر و نگهداری سیستم های عملیاتی (نظامی)، سیستم های فرعی و تجهیزات
  2. دستورالعمل های لازم جهت جداسازی و محدود کردن خطا
  3. برنامه ریزی و کنترل عملکرد و اجرای وظایف تعمیراتی
  4. روش ها، مواد، توصیفات ابزارآلات و اشخاص مور نیاز برای تعمیر و نگهداری

  نتایج تعهد به برنامه PMS

  1. افزایش و بهبود اطمینان در نگهداری سیستم
  2. کاهش زمان صرف شده برای تست ماشین آلات و سیستم ها
  3. زدودن آزمایشات زائد که در نتیجه آزمایشات ناهماهنگ و نامرتبط بوجود می آیند
  4. کشف بیشترین نقص ها در طول وقایع تعمیراتی زمانبندی شده

 


 

نحوه یکپارچه نمودن اطلاعات توسط نرم افزار سی مستر

  

  تنظیم و زمانبندی نگهداری و تعمیرات

وظایف مدیریت نگهداری و سلسله وقایع به کمک زمانبندی از بخش ریاست و کتب ثبت PMS، در بخش اجرایی تا انجام تست، تعمیرات خارج از برنامه جریان دارند. قسمت کنترل تعمیر و نگهداری شامل برنامه سیکلی (چرخشی) و برنامه های جاری و متعاقب سه ماهه می شود. این پنل وضعیت نگه داری جاری و برنامه ریزی شده تجهیزات را خلاصه می کند. این قسمت به صورت هفتگی توسط مدیر مسئول بخش نگهداری، بروز می شود تا برای تمامی موارد کامل شده یا معوقه تعمیر و نگهداری اعمال می شود.

MIP (Maintenance Index Page) صفحه فهرست نگهداری

صفحه فهرست تعمیر و نگهداری شامل یک توصیف از پیش نیاز های تعمیر برای هر کدام از تجهیزات می باشد. که آیتم هایی نظیر کد تناوب تعمیر، افراد و وقت لازم برای انجام، مینیمم مهارت مورد نیاز، و اگر قابل اجرا باشد پیشنیاز های تعمیراتی مرتبط با آن دستگاه را در بردارد.

PMS تمام تجهیزات یک دپارتمان را در قسمت ثبت PMS نگهداری می کند، که بوسیله این رکوردها برنامه ریزی برای تعمیرات انجام می شود. هر مرکز کار اداری یک مرکز ثبت PMS می باشد که شامل استفاده از MIP به منظور برنامه ریزی می باشد.

لیست MIP در اصل لیست تمام تجهیزات و دستگاه هایی است که در نرم افزارهای مختلف با عناوینی از قبل component و یا Asset تعریف شده اند. در این سیستم هر component معرف یک دستگاه است و شامل:

  1. مشخصات کلی و جزئی به همراه دفترچه راهنما
  2. تاریخچه و فعالیت های صورت گرفته بر دستگاه
  3. لیست کارها و فعالیت هایی که سیستم نت برای دستگاه تعریف کرده است
  4. لیست قطعات یدکی با تمامی مشخصات به صورتی که لیست فروشنده ها و سازندگان هر قطعه و حتی قیمت، به آن پیوست شده باشد، شماره گذاری هر component نیز بر اساس یک روال و استاندارد ثابت و خاص انجام می شود، به صورتی که شماره گویای نام و مشخصات اولیه دستگاه باشد

 

  برنامه تناوبی

برنامه تناوبی یک شکل تصویری از پیشنیاز های تعمیراتی پیش بینی شده می باشد و بر پایه سرویس های دوره ایی جاری یک واحد صنعتی می باشند. این برنامه توسط روسای بخش ها استفاده می شود که به منظور کمک به برنامه ریزی فعالیت های 3 ماهه ایی می باشند که در برنامه کاری PMS قرار ندارند: مثل بازدیدها و برنامه های آموزشی.

  برنامه 3 ماهه

برنامه 3 ماهه که توسط برنامه دوره ایی بخش ها شده: یک شکل تصویری از برنامه کاری یک واحد صنعتی می باشد. این برنامه توسط روسای بخش ها و با همکاری مدیر تعمیرات و ناظران گروه تعمیرات آماده می شود. این برنامه وضعیت جاری تعمیرات برنامه ریزی شده را برای هر گروه نشان می دهد و پیشنیاز های خاص تعمیرات را که مرتبط با ساختار عملیاتی تجهیزات می باشد معلوم می کند.

  برنامه هفتگی

برنامه هفتگی یک شکل تصویری می باشد که معمولا در منطقه کاری هر گروه تعمیراتی نصب می شود. ناظر گروه تعمیرات از این برنامه استفاده می کند تا افراد مورد نیاز را برای اجرای تعمیرات روی دستگاه خاص قرار دهد. وظایف شامل تست هایی مربوط به تجهیزات و همچنین دستورالعمل های تعمیرات می باشد.

 

  سیستم داده های تعمیرات

سیستم داده های تعمیرات MDS دارای سه عملکرد می باشد. این سیستم محیطی فراهم می آورد که:

  1. اعمال و فعالیت های تعمیراتی ثبت شوند
  2. داده های ثبت شده به منظور تعریف عامل های مهم درباره تجهیزات و تعمیرات پردازش شوند
  3. اطلاعات برای تحلیل دوباره گردآوری شوند

داده های مهم که توسط سیستم شناسایی می شوند شامل دلیل نقص بوجود آمده و طریقی که این نقص کشف شده، زمان و نیروی انسانی که صرف شده، ماشینی که از این نقص تاثیر یافت، هرگونه تاخیر در تعمیرات، دلیل تاخیر و نوع پرسنلی که لازم است می باشد.

 گزارش فعالیت های تعمیراتی

گروه تعمیرات پس از انجام هر تعمیراتی روی دستگاه ها باید فعالیت ها و تصحیحات صورت گرفته یا به تعویق افتاده را ثبت و سندگذاری  کنند. اطلاعات به ام دی اس (سیستم داده های تعمیرات) برای وارد شدن به فرم مخصوصی به نام فرم فعالیت های تعمیراتی داده می شود. همچنین تمام قطعات استفاده شده نیز باید از لیست قطعات یدکی دستگاه کاسته شوند.

نرم افزار سی مستر به گونه ایی طراحی شده است که برای هر فرم و گزارش یک شماره خاص آن فرم تولید و با همان شماره در بانک اطلاعاتی ذخیره می گردد تا در صورت لزوم بتوان به سهولت به آن مراجعه نمود. از طریق این ویژگی که شباهت زیادی به اتوماسیون اداری و سیستم دبیرخانه ادارات دارد، می توان گزارشات را پیگیری، کنترل و پردازش نمود.

در نرم افزار سی مستر این امکان فراهم شده تا علاوه بر ثبت گزارشات مربوط به کارها و فعالیت هایی که در برنامه تعمیراتی تعریف شده اند، بتواند تعمیرات پیش بینی نشده و یا خارج از برنامه تعمیراتی را در بانک اطلاعاتی ثبت کند. آنالیز و تحلیل این نوع از گزارشات کمک شایانی به ارتقائ کیفی سیستم نت و اصلاح معایب احتمالی در برنامه تعمیراتی، می کند.

در ادامه اشاره کامل تری به انواع و نحوه گزارش نویسی این نوع فعالیت های خارج از برنامه می کنیم.

 


 

  پردازش دادههای ثبت شده و تحلیل اطلاعات

قسمت پردازش داده ام دی اس، اطلاعات وارد شده به سیستم را گردآوری، ذخیره و تحلیل میکند. ام دی اس پس از تحلیل این اطلاعات یک خروجی میدهد که اطلاعاتی از قبیل قابلیت نگه داری و اطمینان دستگاه، نیروی انسانی صرف شده، تغییر وضعیت دستگاه، هزینه و مواد صرف شده و وضعیت مواد ناوگان را میدهد. گزارشهای کامپیوتری مختلفی به طور دوره ای برای گروههای مختلف نظیر فعالیتهای تعمیراتی، واحدهای دستوردهی تولید می شود. این گزارشهای کامپیوتری شامل فایلهای پروژه تعمیرات جاری کشتی، درخواست کار و لیست کردن نقص های یافته شده از بازبینی و نظارت کشتی می باشد.

 

  تاریخچه (History)

برای هر دستگاه صفحه ای به نام history وجود دارد که در این قسمت میتوان تمامی کارهای انجام گرفته روی دستگاه اعم از تعمیرات ؛ تعویض قطعات ؛ مشکلات به وجود آمده و غیره را مشاهده کرد که توسط افراد پس طی سالهای پیشین تکمیل شده است. یکی از مزیت های این صفحه ارائه یک پیش زمینه مفید از دستگاه میباشد که در تحلیل خطاهای به وجود آمده کمک کرده و در واقع منبع مناسبی برای cbm و نگهداری هوشمند میباشد.
در یک گزارش نام، دستگاه و مشخصات خاص آن ، نوع و عنوان فعالیت تعمیراتی ، تاریخ و نحوه انجام آن علل و دلیل نیاز به انجام آن و لیست قطعات و مواد مصرفی و در نهایت مجری آن قید می شود. لازم به ذکر است که در حالت کلی ما به سه صورت میتوانیم گزارش فعالیت تعمیراتی را بنا به علل انجام آن در سیستم وارد کنیم :

1. بر اساس برنامه زمانی سیستم"Routine"

گزارش فعالیتی که بر اساس برنامه بر اساس برنامه زمانی سیستم نت برای نفرات مشخص و در یک بازه زمانی خاص اعلام می شود و هر کس موظف به انجام و سپس گزارش آن در سیستم می باشد. این گزارشات باید به گونه ای نوشته شود که در آینده برای نفراتی که به آن رجوع می کنند، مفید و قابل استفاده باشد و گویای وضعیت دستگاه در زمان انجام تعمیرات باشد. 

2. خارج از برنامه زمانی سیستم (Unexpected)

گزارش فعالیتهای تعمیراتی که بر اثر وقوع خرابی های زود هنگام نیاز به انجام آنها خارج از برنامه زمانی سیستم و زودتر از موعد مقرر که سیستم نت پیش بینی کرده بود، می باشد.

3. خارج از کل سیستم (Uplanned)

گاهی اوقات شرایط و خرابی غیر منتظره اتفاق می افتد که منجر به انجام و اعمال فعالیتهای تعمیراتی است که در سیستم تعریف نشده و در سیستم نگهداری پیش بینی نشده.

گزارش نوع دوم و سوم باید شامل موارد زیر باشد:

  • اثرات و نتایج حاصل از خرابی و کیفیت وقوع آن
  • دلایل و علل وقوع خرابی
  • تشریح کامل نحوه اجرای فعالیتهای واکنشی تعمیراتی که در قبال خرابی صورت گرفته
  • نوع و لیست قطعات یدکی و مواد مصرفی
  • نام و مشخصات مجری به همراه تاریخ انجام آن تا بتوان بر اساس این گزارشات نواقص احتمالی موجود در برنامه تعمیراتی را رفع و سیستم نت را کاملتر و مفیدتر کنیم. این نوع گزارشات، امکان بازبینی و ارتقاء جدول زمانی و برنامه نت در تمام سطوح را به صورت گسترده و مداوم فراهم می کند.

  انعطاف پذیری
یکی از ویژگیهای مهم نرم افزار PMS سی مستر انعطاف پذیری آن بر اساس شرایط موجود است، به این معنی که در شرایطی که به هر علتی امکان اجرا و اعمال کارها بر اساس برنامه تعمیراتی نباشد گروه عملیاتی بتواند از طریق یک مکانیزم منطقی و کنترل شده و هماهنگ با واحد نت برنامه را به صورت محدود تغییر دهد و یا به عبارت بهتر زمان اجرای یک فعالیت تعمیراتی تعریف شده در برنامه را به تاخیر بیاندازد. این ویژگی در راستای حفظ تعهد نفرات به برنامه و افزایش اعتبار گزارشات و همچنین اجتناب از ایجاد رابطه عمودی از بالا به پایین ما بین برنامه تعمیراتی و گروه اجرایی است.
 

   لیست قطعات یدکی
این صفحه نیز برای هر دستگاه منحصر به فرد بوده و میتوان در آن لیستی از تمامی قطعات یدکی که سازنده دستگاه در کتابچه راهنما معرفی کرده است را مشاهده کرد. با استفاده از این صفحه میتوان به منظور موجودی گرفتن از قطعات یک دستگاه و تعداد آنها استفاده کرد که در خرید قطعات مورد نیاز بسیار سودمند میباشد. همچنین کد قطعه همراه با محل دقیق آن در انبار موجود میباشد و به این وسیله حداقل زمان ممکنه برای یافت یک قطعه صرف میشود. دقت داشته باشید که به روز رسانی تعداد و محل این قطعات به طور مستمر انجام میگیرد. شما می توانید براساس اولویت آنها ماهانه یا شش ماه یا یک ساله؛ لیست قطعات را بروز کنید.
برای هر قطعه یک صفحه جداگانه وجود دارد که شما با وارد کردن کد آن قطعه با شماره مرجع آن که در کتابچه راهنمای دستگاه وجود دارد میتوانید به این صفحه وارد شوید. یکی از موارد مفید در این صفحه امکان
کم یا زیاد کردن تعداد قطعه مورد نظر است یعنی پس از انجام تعمیرات و استفاده از قطعه خاصی؛ این امکان وجود دارد که موجودی انبار آن قطعه را به روز کنید یا پس از خرید آن قطعه از این صفحه موجودی آن را افزایش دهید.
در این سیستم بر اساس اهمیت قطعه و دستگاه مربوطه ایمنی و استانداردهای موجود. بیشینه و کمینه تعداد این قطعات مشخص می شود. همچنین جهت جلوگیری از خریدهای غیر ضروری و سلیقه ای،
تعداد و زمان درخواست خرید قطعه بر اساس تعداد قطعه موجود در سیستم، تعریف می شود.

برای اطلاعات بیشتر از مزیت های نرم افزار سی مستر، می توانید به صفحات اینستاگرام و لینکدین ما مراجعه کنید.


آنچه که باید در رابطه با سیستم های CMMS بدانید!

 

 

 

 

 

 

 

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها